Skip to main content

Rustdag

Vandaag is het zondag en dus rustdag. Dat betekende sowieso dat we uit konden slapen en iedereen is nu wel over de jetlag heen.

Na het ontbijten maakten we ons op om een kerk te bezoeken. De meeste leden van de groep hadden aangegeven graag een Koreaanse kerkdienst mee te maken. Dat plan werd goedgekeurd, maar wel voorwaarde dat er actief deel werd genomen. David mocht dus in het Koreaans de groep voorstellen en Hendrik, Albert en Roelof mochten voor in de kerk een liedje zingen. Zij werden door Willem B. begeleid op de piano. Iedereen voelde zich zeer welkom en na de dienst werden we uitgenodigd om met de gemeente te eten. Bij de bouw van een Koreaanse kerk krijgt het deel waar samen gegeten wordt net zoveel aandacht als de kerkzaal zelf. Elke zondag eet de gemeente na de kerkdienst gezamenlijk een maaltijd. Als kerken op Urk na de dienst ook Koreaanse maaltijd gaan serveren, kennen wij een aantal atheïsten die kerkgang zouden overwegen.

Mocht je de dienst willen bekijken, hij staat op Youtube. De preek ging over Handelingen 9:21-31. De dienst begint met de introductie van David gevolgd door het liedje van de kinderen.

Seosan

Na de dienst hadden we even de tijd om in het centrum van het stadje Seosan rond te kijken. Centraal in de stad ligt een meer met midden in het meer een authentieke Koreaanse gazebo. Met het warme weer hadden we wel zin in een ijsje. Klaas trakteerde daarom op bingsu. Scherfijs met daarbij mango, meloen of oreo.

De rest van de dag

De rest van de dag kon iedereen doen waar hij of zij zelf zin in had. Beetje op je telefoon contact leggen met het thuisfront, boekje lezen, bakken in de zon of stiekem toch nog wat trainen.

‘s Avonds schotelde mevrouw Ko, die we aanspreken als samonim, ons heerlijke bulgogi voor. Gemarineerd vlees met een zoete smaak en het zal dan ook niemand verbazen dat we het ons heerlijk lieten smaken. Iedereen was het er wel over eens dat de bulgogi van samonim een dikke tien waard is.

Morgen gaan we weer vol aan de bak op de mat. Die bulgogi moet er namelijk wel weer afgetraind worden.