Skip to main content

Naar Sorae

Er wordt soms geklaagd dat Klaas alle foto’s zomaar online zet. Terwijl Klaas vindt dat hij toch duidelijk ‘1-2-3 kimchi!’ heeft geroepen. De wraak van Willem B. was echter zoet door stiekeme foto’s van Klaas te maken. Hij is toch echt heel lief wanneer hij slaapt. Oordeel zelf maar.

Snurk …

Trainen, koffer pakken en opruimen

‘s Ochtends nog een laatste keer getraind, genoten van een heerlijk ontbijtje en daarna was het tijd om te douchen, de koffers weer te pakken en de zaal op te ruimen en schoon te maken. Daarna hadden we nog tijd om in een naburig café te genieten van een kop (ijs)koffie of een verfrissende smoothie. Het leverde ook meteen een leuke groepsfoto op.

Waardering

Inmiddels had meester Yang zich ook bij de groep aangesloten. Hij had aangeboden om een aantal leden van onze groep op te halen. Voordat we vertrokken, konden we nog één keer genieten van een heerlijke Koreaanse lunch.

Na de lunch werden Ryan en Jan in het zonnetje gezet. Zij hebben zich de afgelopen weken extra voor Chongmukwan ingezet. Met name tijdens het ziekenhuisverblijf van Klaas lieten zij zien dat ze het hart op de juiste plek hebben zitten. Namens Chongmukwan kregen ze dan ook uit handen van meester Yang een zogenaamde gamsapae. Het bedankje in de vorm van een fraaie plaque, zal vast een mooie plek in huis krijgen.

Verspreid over een busje, twee auto’s en ook nog een express bus togen we met onze bagage naar Incheon. David, Willem B. en Ryan reden met Sehwan mee in het busje. Marretje, Alie, Alieda en Klaas lieten zich in stijl door Ko Sunhwan, de oudere broer van Sehwan, in zijn Maserati vervoeren terwijl de familie de Vries door meester Yang naar het hotel werden gebracht. Willem R. en Rients stapten samen met Harang in de express bus.

Uitdaging

Na ongeveer twee uur was iedereen aanwezig en ingecheckt in het hotel. De hotelbedden zijn wel stuk comfortabeler dan de matjes waar we de afgelopen week op hebben geslapen. Mooie, schone en ruime kamers met voor iedereen een eigen badkamer met douche, bad en toilet. We moeten nog wel even uitvinden waar die knopjes op het toilet nou precies voor dienen. Nadat iedereen zich gesetteld had, konden we de buurt gaan verkennen. Toevallig wist Klaas precies waar we moesten zijn voor een fijne uitdaging …

Het hotel staat in een klein vissersplaatsje net ten zuiden van de miljoenenstad Incheon. Waar ga je als rechtgeaarde Urker dan eerst kijken? Inderdaad, op de haven. Aan de haven bevindt zich een markt waar je heerlijke verse vis kunt kopen. Je ziet er meer vis in aquaria zwemmen dan tijdens een dagje Dolfinarium. Sommige vissen komen bekend voor, andere iets minder bekend. Niet alleen vis trouwens, er worden ook legio andere waterbeesten en schelpdieren verkocht.

In de buurt van de markt zijn dan weer restaurantjes die de vis vers voor je klaarmaken. Klaarmaken houdt niet altijd in dat de vis gekookt of gebakken wordt. Sommige vis eet je vers, oftewel rauw. Omdat we ons nu in een comfortabel hotel hebben genesteld, mistten we toch een uitdaging. Welke uitdaging is er nou leuker dan het eten van verse octopus? Voor sommigen een leuke uitdaging, voor anderen een brug te ver. We hebben in ieder geval smakelijk gelachen. De volledige filmpjes zijn via whatsapp inmiddels met familie en vrienden gedeeld, hieronder een korte samenvatting.

De octopus was gelukkig maar het voorgerecht, daarna hebben we genoten van een heerlijke maaltijd die wederom voornamelijk uit kip bestond.

Morgen gaan we naar Seoul om daar tenminste één van de paleizen te bezoeken. Vanavond is het tijd om te relaxen en te genieten van onze schone hotelkamers.