Skip to main content

Naar de markt

Vandaag weer flink wat kilometers afgelegd. Niet alleen per metro, maar ook te voet. 15.000 stappen zegt mijn Apple watch. Wie denkt dat citytrips met Klaas relaxt zijn, heeft het goed mis. Dat de thermometer de 36 graden aantikt, lijkt hem niet te deren.

We vertrokken vanmorgen eerst per metro naar Namdaemun market. Deze markt in Seoul is zeer bekend en je kunt er in een wirwar van straatjes vrijwel alles kopen. Je zou hier gemakkelijk uren kunnen ronddwalen en net zo gemakkelijk kunnen verdwalen. Wij stonden echter binnen no-time op de tweede verdieping van een gebouw waar souvenirs voor groothandelsprijzen worden verkocht. Als er nog souvenirs ingeslagen moesten worden, dan moest dat nu gebeuren. Later in de week is daar geen tijd meer voor.

Dongdaemun

Van Namdaemun reden we vervolgens verder naar Dongdaemun. Dae-mum betekent ‘grote deur’ oftewel poort. Nam is zuid, dong is oost. We reden dus van waar de zuidelijke poort van de stad staat, naar de oostpoort.

In de buurt van de oostpoort bezochten we een ‘winkel’ waar vechtsportspullen worden verkocht. Een winkel kun je het niet echt noemen, werkplaats is een betere naam. Hier komen veel van onze uniformen vandaan. De werkplaats is niet heel groot en dus kon er steeds maar twee man mee naar binnen. Ze hadden het druk met allerhande bestellingen, gelukkig hadden wij onze bestelling al eerder doorgegeven.

Gwanjang market

Na een lichte lunch liepen we vervolgens via de oostpoort naar gwanjang market. Deze markt mag zich sinds ongeveer een jaar de beroemdste markt van Seoul noemen. Een Netflix documentaire bezocht de markt namelijk. Het gevolg: nog meer toeristen en verhoogde prijzen.

Wij kwamen, zagen en liepen door naar het metrostation.

Met de metro reden we weer door naar de stad Incheon. We kwamen er te vroeg aan en dus sleten we onze tijd in een grote supermarkt en toen was Klaas plotseling de groep kwijt. Hij hoefde niet ver te zoeken want ze zaten met z’n allen bij de McDonalds.

Om zeven uur stond weer er dus een training op het programma met Choi Won-yeong. We zagen meteen wat oude bekenden, naast Ko Sehwan en Harang, waren Lee Gi-yeong en Mr. Hong ook van de partij. Mr. Hong had zijn vrouw en twee zoontjes meegenomen. Mr. Choi’s dochtertje was ook van de partij. Meerdere generaties samen op de mat. De sfeer was goed.

Na de training vertrokken we moe maar voldaan weer naar het hotel.