Skip to main content

Mijlpaal bereikt

Sommige mensen denken dat het halen van de zwarte band het einddoel is. Mensen met een zwarte band weten dat de zwarte band het startpunt is. Dat betekent niet dat de zwarte band halen geen mijlpaal is. Daar weten Jan, Alie, Alieda en Willem nu alles van. Dat het examen in Korea kon worden afgelegd, maakte het natuurlijk extra speciaal.

Als je onze website en social media in de afgelopen weken in de gaten hebt gehouden, kon je er niet omheen; chongmukwan was in Korea. Ruim twee weken werd er getraind o.l.v. meester Ko Sehwan om de laatste puntjes op de ï te zetten. Zo’n onderdompeling werpt zijn vruchten af. Goed voorbereid stonden onze kandidaten op de mat en dat was te merken. Er werd een zeer goed examen afgelegd, zelfs toen de druk flink werd opgevoerd en de stress voelbaar was, bleven de kandidaten goed presteren. Zo’n zwarte band krijg je natuurlijk niet voor niks, zeker niet wanneer meester Yang Yong-seok de examinator is.

Groene band

Niet alleen Jan, Alie, Alieda en Willem legden examen af. Hendrik en Albert waren met vader Jan meegekomen naar Korea. Zij legden met goed gevolg het examen voor hun groene band af. Zij werden ondersteund door moeder Jannie en broertje Roel.

Vieren

Na het examen werden we door master Yang getrakteerd op een heerlijke lunch. De Koreaanse barbecue viel goed in de smaak en gaf een extra feestelijk tintje aan deze dag.