Skip to main content

Laatste dagje

Vanochtend eerst lekker uitgeslapen. Onze vlucht terug naar Nederland vertrekt pas om elf uur vanavond. Er is dus geen enkele reden om ons druk te maken.

Koffers worden gepakt. Dit duurt bij de één wat langer dan bij ander. Nog even een frisse douche en daarna scoren de mannen in de buurt een ontbijtje, want de dames hebben iets meer tijd nodig.

Om alvast het gevoel te krijgen terug in Nederland te zijn, wordt er koffie gedronken bij een zaak die Dutch Coffee & Beans heet. Mierzoet honingbrood met slagroom, wat er Nederlands aan is, ontgaat ons.

Shop till you drop

De laatste uurtjes in Korea brengen we door in het Hyundai winkelcentrum met outlet. Wie dacht dat Hyundai alleen auto’s maakt, heeft het mis. Wist je trouwens dat Hyundai eigenlijk uitgesproken wordt als ‘hion-dè’ en dat het ‘modern’ betekent?

Ondertussen waren Jan, Jannie, Rients en de kinderen veilig aangekomen op Schiphol. Jannie stuurde ons de volgende foto:

In Korea werd de Olive Young weer met een bezoekje vereerd. Ryan liet David en Klaas kennismaken met de Vietnamese keuken. Zij aten bánh mi als lunch, een goed gevulde Vietnamese baguette met een kop Vietnamese koffie. De rest ging voor een crookie, een kruising tussen een croissant en een cookie.

Bowlen

In het winkelcentrum was genoeg te beleven. Je kon er lama’s aaien, trampoline springen, heel veel winkelen en er was een bowling paleis.

Om de tijd te doden, hebben we daarom een paar rondjes gebowld. Al snel werd duidelijk waarom wij voor martial arts hebben gekozen en niet voor bowling. De bal belandde vaak in de goot en als er een keer een pin omging dan was dit vooral te danken aan veel geluk. Ach, ons plezier was er niet minder om.

Vliegen

Na het bowlen stapten we voor de laatste keer op de metro terug naar het hotel. Daar werden we opgepikt door Hyunyul en Giyeong die Alie, Alieda, Willem B, Willem R en Klaas naar het vliegveld zouden brengen. Maar eerst konden we nog een laatste keer genieten van een lekkere Koreaanse maaltijd: jeyuk bokkeum.

Het inchecken gaat redelijk vlot en we zijn ook redelijk snel door de douane. Incheon International Airport is een redelijk nieuw vliegveld. Terminal 1 werd geopend vlak voor het WK van 2002 dat door Korea en Japan werd georganiseerd. Wij vliegen vanaf Terminal 2 en die is vijf of zes jaar geleden pas geopend. Omdat we op één van de laatste vluchten zitten die vandaag vertrekt, zijn een aantal winkels al gesloten.

Terwijl de dames met Willem R. gingen shoppen, streken Willem B. en Klaas neer in de Korean Air lounge. Nog even de laatste woorden in deze blog zetten, en dan naar gate 251 waar KLM op ons staat te wachten.

David en Ryan, we wensen jullie nog veel plezier toe. Doe voorzichtig en maak mooie herinneringen!