Skip to main content

Korean Folk Village

Vandaag hebben we een bezoekje gebracht aan Hangukminsokchun, oftewel het Koreaanse openluchtmuseum. Denk Zuiderzeemuseum in Enkhuizen, maar dan vol met Koreaanse cultuur.

We hebben nu ook een nieuw lid in de groep. Junghyeon vult het gat dat Marretje heeft achtergelaten. Junghyeon is het zoontje van Klaas zijn vriend. Een vrolijk ventje van elf waar met name David veel aan heeft. Hij krijgt namelijk gratis Koreaanse les van Junghyeon.

Met metro en bus waren we iets korter dan twee uur onderweg. De eerste stop in het museum was de fotograaf. Iedereen, en deze keer echt iedereen, werd in hanbok gehesen. We werden door de fotograaf als groep op de foto gezet, maar hadden ook genoeg tijd om zelf wat foto’s te schieten. David had voor de optie gekozen om wat langer in hanbok rond te kunnen lopen. Wat hem bezielt, weet niemand, maar het leverde wel leuke foto’s op.

Rondkijken

Na de photoshoot kon iedereen op eigen houtje het openluchtmuseum verkennen. Wanneer je er rondloopt, voelt het alsof je 200 jaar terug in de tijd bent gegaan. Je kunt er kennismaken met oude ambachten, traditionele gerechten, allerlei culturele uitingen en voorstellingen en er zijn interactieve shows. Zo kon je bijvoorbeeld een prijs winnen als het je lukte een watermeloen te stelen. Werd je echter gepakt, dan werd je getrakteerd op een koude plens water.

Er was ook een kleinschalig pretparkje waar de jongeren zich prima konden vermaken en ook de souvenirwinkeltjes deden goede zaken.

Suwon

Rond de klok van half vijf vertrokken we richting het hotel. We maakten een tussenstop in de stad Suwon. Daar genoten we van Koreaanse barbecue.

Moe maar voldaan stapten we daarna op de metro naar het hotel. Vroeger dan we inmiddels gewend zijn, was iedereen weer terug op de kamer. Tijd om uit te rusten, de komende drie dagen beloven weer heel intensief te worden.