Skip to main content

Het avontuur kan beginnen

Hadden we in de vorige blog nog geschreven dat het laatste deel van het team nu eindelijk zonder noemenswaardige problemen was vertrokken? De blog was nog niet gepubliceerd of de piloot liet weten dat ze niet meteen konden vertrekken i.v.m. drukte op Schiphol en drukte op de vliegroute. Elk vliegtuig krijgt een vluchtplan zodat ze niet te dicht bij elkaar vliegen. We vlogen over de Balkan en daar was het druk, dus het duurde even voordat we van de luchtverkeersleiding toestemming kregen om op te stijgen. Anderhalf uur aan de gate stilgestaan. Gelukkig kon tijdens de vlucht iets van de verloren tijd worden ingehaald.

In Korea

De reeds gearriveerde teamleden zijn inmiddels of al helemaal gewend aan de nieuwe omgeving of zijn druk bezig met inburgeren. De eerste les begint ‘s morgens vroeg om zeven uur. Eerst een stukje hardlopen en daarna ademhalingsoefeningen. Om half negen wordt het ontbijt genuttigd en om tien begint de volgende training. Tijdens deze training ligt de nadruk op stoten en afweren. Om half één staat de tafel gedekt voor de lunch en daarna hebben we tot ongeveer vier uur om uit te rusten. De derde training staat in het teken van zelfverdediging inclusief grondgevecht. Om zes uur staat de tafel gedekt voor het avondeten en om acht uur begint de laatste training van de dag. Deze laatste training wordt gebruikt om ons voor te bereiden op het examen dat 15 augustus wordt afgenomen.

Vandaag was er overdag ook nog even tijd om een naburig fort te bekijken.

Ellende

Voor de zes nakomers was de ellende nog niet voorbij. De vlucht begon met anderhalf uur vertraging, en bij aankomst in Korea was er geen plek aan de gate. Dus werd iedereen in een bus geladen naar de aankomsthal. Een enorme rij bij de douane, maar die wist Klaas met wat Koreaans geslijm te omzeilen. Snel nog even de koffers halen. Ja, dat had je gedacht. Willem Roos en Klaas konden hun koffer zo van de band pakken. De koffers van de rest lagen zeker achterin de bagageruimte. Ondertussen tikte de klok. Rennen naar de bus. Vier minuten te laat. Bus was vertrokken. Die rijden hier dus gewoon wel op tijd.

Nou ja, dan maar geld pinnen, simkaarten halen en een taxibusje bestellen. Ritje van twee uur, kan er nog wel bij na zo’n lange dag.

Eindelijk bij elkaar
Eindelijk compleet