Skip to main content

Aankomst en vertrek

Na het debacle van gisteren, kunnen we nu melden dat de familie de Vries eindelijk op de plek van bestemming is aangekomen.

De vlucht naar Taiwan verliep zonder problemen en ook in Taipei verliep alles op rolletjes. Na een korte vlucht van tweeënhalf uur landde de familie op Incheon International Airport. Lange rij bij de douane, maar na het ophalen van de koffers (die gelukkig allemaal de overstap ook hadden gered) stond het ontvangstcommittee klaar om ze naar de trainingslokatie te brengen. Een ritje van twee uur kon er nog wel bij.

Vertrek

Ondertussen zijn er nog zes leden die in de startblokken stonden. Enigszins zenuwachtig, want we hebben nu kunnen ervaren wat er allemaal mis kan gaan.

Rond de klok van zes uur in de auto gestapt naar Schiphol. Zonder noemenswaardige problemen ingecheckt, door de douane en eindelijk onze plekjes in het vliegtuig gevonden. Nu gaat het echt gebeuren … maar wel met een uurtje vertraging i.v.m. slecht weer boven de Balkan en drukte op Schiphol.

Ondertussen in Korea

In Korea zijn de trainingen inmiddels van start gegaan. Om zeven uur wordt begonnen met ademhalingsoefeningen (hwansangdobeop) en de rest van de dag wordt gevuld met strikes, grappling en hankido zelfverdediging. De temperaturen zijn hoog en het aantal schone, droge T-shirts slinkt zienderogen. Gelukkig is er een wasmachine.