Skip to main content

Nog een vertrekdag

Vandaag hoopt de familie de Vries naar Korea te vliegen. Zij zijn omgeboekt en vliegen vandaag via Rome naar Korea. Daar hopen zij morgen aan te komen. De drie reizigers die al wel in Korea zijn aangekomen, David, Marretje en Ryan, zijn ondertussen al hard aan het werk gezet. Er moet gekookt worden, boodschappen gedaan, de boel een beetje ingericht en natuurlijk ook nog getraind.

Omdat ons reisschema helemaal in de war is geschopt, is daarmee het trainingsschema ook behoorlijk op de schop gegaan. Aanvankelijk zouden we eerst een hele week op het hankimuye hoofdkwartier bij de stad Seosan doorbrengen, daarna een weekje de tourist uithangen en dan nog een weekje half-om-half.

Omdat meester Ko Sehwan i.v.m. de vele vertragingen het één en ander moest regelen, hebben David, Ryan en Marretje vandaag alleen getraind. Gelukkig zorgt samonim (de moeder van meester Ko Sehwan) goed voor ze. Dus hoeven we ons over hen geen zorgen meer te maken.

Een aantal deelnemers hoopt echter examen af te leggen op 15 augustus en dus zullen er in de derde week (wat nu de tweede week is geworden) meer trainingen worden georganiseerd. Met de schade vergoeding die we van KLM hopen te krijgen, kunnen we bijna een nieuwe ticket naar Korea kopen, dus dan moeten we volgend jaar maar de schade inhalen.

Amsterdam

Familie de Vries heeft van de nood een deugd gemaakt, en hebben gisteren genoten van een dagje Amsterdam. Een bezoekje aan de LEGO winkel in de Kalverstraat is natuurlijk ook leuk en met een wandeling over de Zeedijk lijkt het al alsof je in Azië bent. Helemaal als je dan ook nog bij de plaatselijke Thai kunt genieten van heerlijke saté, een loempia en rijst met curry. Even poseren bij een tempel en het lijkt net alsof je al heel ver van huis bent.

Alle wegen leiden naar Rome?

Vol goede moed ging de familie de Vries op woensdag weer naar Schiphol. Via Rome naar Korea, wat kon er misgaan? Nou, je vliegtuig naar Rome kan natuurlijk vertraging hebben. En dat was precies wat er gebeurde. Ondertussen wegwijs in de wereld van KLM service toog Jan meteen naar de servicebalie. Na de situatie uitgelegd te hebben, begreep de mevrouw van KLM ook dat hier nu toch echt wat moest gebeuren. Ze nam de familie dus bij de hand en ze werd met voorrang behandeld. Hun vlucht werd weer omgeboekt. Nu vliegen ze via Taipei, de hoofdstad van Taiwan, naar Korea. Asiana Airlines zal ze na een tussenstop van tweeënhalf uur van Taipei naar Korea brengen. Daar hopen ze morgenavond rond de klok van negen uur (Koreaanse tijd) aan te komen. We hebben het hier al eerder gezegd; zo zie je nog eens wat van de wereld.

De KLM zorgde voor vouchers zodat de de Vriesjes gratis konden eten en drinken op Schiphol. Als je de aandelenkoers van KLM plotseling ziet dalen, dan weet je nu de oorzaak.

Morgen

Morgen hopen Alieda, Alie, Rients, Willem R., Willem B. en Klaas dan ook eindelijk naar Korea te vliegen. De koffers zijn nog een keer nagekeken. De check-in is geregeld. Gaat het morgen dan echt gebeuren?